Det tager 20 min til en halv time af gøre klart. Men skal stå i ovnen ca. 5 timer.

Ingredienser:

3 stk. kalkunlår
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
1 tsk tørret timian
2-3 lauerbærblade
1 tsk Sriracha chilisovs eller 1 tsk cayenne peber
8-10 fed hviidløg
2 spsk. olivenolie
3 medium løg i både
2 spsk. honning
2,5 dl. god kyllingefond

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 190 grader. Krydr kalkulårene med salt og peber.
Opvarm en tykbundet gryde som kan gå i ovnen, med låg, eller over før til fad, med låg efterfølgende.
kom olien i og brun lårene grundigt af i 3 min. på alle sider.
Kom så løgene, hvidløg, sriracha, honning og timian ved.
Rør rundt og vend det hele sammen i yderligere 2 min.

Kom kyllingefonden ved og skrab alt brunt løs og lad alt komme med hvis du overfører ti let et fad. Kom lauerbærbladene ved og sæt i den forvarmede ovn.

Kom låg på og lad det simre i ovnen i ca. 5 timer ved de 190 grader.
Hver halve time må man meget gerne med en ske komme stegesaften op over lårene. Løber gryden tør for fond kan du efterfylde med fond lidt af gangen.
Når det er færdigt skal fonden gerne have kogt så meget ind at det er salt nok, men smag til med salt.

Når kødet falder af benet overføres lårene til et fad og trækkes adskilt med to gafler lige som pulledprok.
Served med tilbehør efter eget ønske eller bare i sandwich eller med råkost.

Kødet kan sagtens fryses ned i en meget tæt beholder. Kan opvarmes sammen med en lille smule æblemost eller barbequesauce for at undgå det bliver tørt.

Udskriv

Er læst 1712 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.