kylling_paela

 

Ingredienser:

1-2 spsk olie
1 Bornholmerhane i stykker, med ben (skindet kan fjernes)
½-1 chorizo pølse, skåret i 3mm tykke skiver
100 g rejer
1 stort løg, fint hakket
3 fed hvidløg, knust
2 røde peberfrugter, frø fjernet, skåret
2-3 røde chilier, frøene fjernes, hakket
2 tsk røget paprika
1,5 liter hønsefond
500 g paella ris (Arborio Risottoris kan også bruges.)
salt
peber
håndfuld persille, hakket groft

Sådan gør du.
Forvarm ovnen til 180C. Varm olien i en stor sautepande eller paelapande, med låg. Steg kyllingen, indtil stykkerne er jævnt brunet, vender dem regelmæssigt mens de bruner. Det kan være nødvendigt at gøre dette af to omgange, afhængigt af størrelsen på din pande. Tag kyllingen fra panden og sæt til side. Steg skiver af chorizo sprøde på panden. De vil frigive deres saft i gryden, som tilføjer en masse smag til retten. Tilsæt løg på panden, og kog forsigtigt indtil de er bløde, tilsæt derefter hvidløg og steg i yderligere 2-3 minutter. Tilsæt rød peber, chili og røget paprika, steg i yderligere 2-3 minutter.
Læg igen kyllinge stykkerne på panden og hæld fonden ved. Lad det simre i 20-25 minutter, indtil kyllingen er mør. Tilsæt risene, dæk med låg og lagt sæt i den forvarmede ovn. Bag i 30 minutter, eller indtil al væsken er absorberet og risene er kogt. Alternativt, hvis du bruger en pande, som ikke passer ind i ovnen, dæk tæt med folie og fortsætte tilberedningen på komfuret over en svag varme i samme tilberedningstid. Rejerne tilsættes i de sidste 5 min. Retten smages til med salt og peber.
Tjek kyllingen er kogt ved at stikke i den tykkeste del af et stykke med en nål – hvis saften er klar, er kyllingen er færdig. Drys med persille før servering.

Er læst 8679 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.