Ingredienser:

50 g Smør
400 g Krondyr i tern (her er brugt bov)
2 Løg
2 fed Hvidløg
4-6 Knuste enebær
2 Laurbærblade
6 Store gulerødder
4 store bagekartofler
3 dl. Portvin
5 dl. Vand
1 dl. Flydende kanterell fond (der kan bruge vildt, eller anden god fond.)
2 – 4 dl. Fløde
Salt
Peber
Sukker
Citronsaft
Ribsgele

Sådan gør du.

Skræl løgene og skær dem i smalle både. Skræl gulerødder og kartofler og skær det i 2½ x 2½ tern. Fint hak hvidløg og brun så begge dele i smør i en stor gryde, Kom kødet ved og brun også det.
Kom enebær og laurbær ved og krydr godt med salt og peber.
Kom det i gryden og vend det hele godt rundt.

Hæld portvinen ved og lad det koge op. Så kommes vand og fond ved, læg låg på og lad det simre ved lav varme i 35-45 minutter, til kødet og kartoflerne er møre.
Tilsæt evt. mere fond og vand, hvis der mangler væske.

Lige inden servering tilsættes fløden og retten varmes igennem. Saucen jævnes med maizena til ønsket tykkelse.
Smag suacen til med salt, peber, citronsaft og sukker. Slut af med at justere sødmen med ribsgele.

Serveres med ribsgele.

Er læst 269 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.