Ingredienser:

Tærtedej.
90-100 g. sigtet speltmel
1-2 spsk. koldt vand
1 knips salt
50 g smør

Fyld.
1 rødløg
650 g. meget små asparges kartofler
4 hele æg + 1 æggeblomme
2½ dl. piskefløde
1 dl. sorte oliven uden sten skåret i skiver
150 g. revet cheddar ost
1 spsk. Oregano, tørret
1 tsk. Rosmarin, tørret
et knips hvidløgspulver
Salt
Peber

Sådan gør du:
Kog kartoflerne i 20 min. så de er møre. Aspargeskartofler er hårde så de skal koges i fulde 20 min. men da de er så faste holde formen i tærten og giver et flot stykke tærte.
Bland smør, salt og mel sammen til smulder i en skål. Kom så vand i og ældt det godt men hurtigt. Fyld din smurte tærteform. Kom vægt i din tærte bønner ris eller andet og bag den ved 180 grader i 12 min.
Skær løget i meget tynde ringe der fordeles over bunden og så kartoflerne hele på løgene. Pisk æg den ekstra blomme og fløde sammen med salt, peber, rosmarin og oregano og hvidløgspulver. Hæld blandingen over tærten, fordel osten over tærten og bag den i ovnen i ca. 35 minutter. Til den er gylden og fast.
Stik i midten og tjek at den er fast.

Server din Kartoffel rødløgs tærte med en skive rugbrød med smør til.

Udskriv

Er læst 1830 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.