3 kg løg i tynde skiver 3 mm tykke
125 g smør
2 spsk. Mørk Rom
2 spsk. honning
2 spsk. Æble cider
Passer til en 6,5 liters Slow Cooker.
Sådan gør du:
Snit dine løg på mandolin eller med kniv (stor opgave). Kom løgene i din Slow Cooker / Römertopf pres dem lidt sammen. Kom Chai sukker over, hæld æble cider og rom ved. Fordel smørret jævnt over.
Tænd din Slow Cokker på lav og giv det hele 3-4 timer med låget en anelse på klem.
Så kan der røres i løgene en gang. Så ligges låget helt på og løgene gives ca. 10 timer mere, med omrøring en gang imellem.
De er færdige når de har den brune farve du mener passer dem. De skal blive karamel brune. Hele huset dufter himmelsk.
Karameliserede løg – som Chutney kommes på glas og opbevares på køl hvor de holder i månedsvis.
Tips: Kan bruges som fyld på pizza sammen med forkogte kartofler, som smagsgiver i sammenkogte retter eller som grund løgene i en kraftig løgsuppe og til meget andet.
Er læst 5589 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer