Ingredienser:
Kalkunlår
krydderier efter ønske ( Her er brugt Don Marco’s Dancing Sirtaki)
Sådan gør du:
Rens dine kalkunlår til benet på den nederste cm. ned til leddet. Her kan du så trække de sener du kan fange ud af låret med en tang. Der sidder ret mange som med et godt træk kan fjernes fra låret. Når det er renset op på denne måde får kødet også mulighed for at trække sig op og blive en mør klump øverst på låret.
Tør det godt af med køkkenrulle og bind et øje med snor i hvert lår.
Så skal de hænges i din Smoker og røges. Jeg koldrøgede dem i 5 timer.
Efter de er røget skal de grilles færdige. De passer perfekt i Webers Rotisseri kurv.
De fik ca. 45 min. ved 200 grader. Men de skifter i str. og kødmængde så hold godt øje med deres farve og de skal ende med en kernetemp. på ca. 85 grader. I med et termometer til benet i den tykke side og mål en gang imellem.
Kalkunlår – Røgede og Grillede kan serveres med råkost og ikke andet. Eller der kan kombineres på uendeligt mange måder. Kartoffelsalat og et godt flutes.
Tips 1: De kan med fordel marineres i soya sovs. Men så hænger røgsmagen ikke ved så godt så marineres de er røgen ikke så fremtrædende.
Tips 2: De kan sagtens tåle mere røg end 5 timer. De kan også varmrøges og og så eftergrilles i kort tid for sprødt skind.
Er læst 12039 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer