garam_masalae

Garam betyder stærk/varm og Masala betyder “blanding af krydderier” Så dette er et varmt blandings krydderi. Med fokus på varmt og mindre på stærkt i hinduismens medicinske koncept fokuserer man på kølende og varmende effekt på kroppen.
Krydderier som nellike, kanel, sort kardemomme og muskatnød er de varmende (garam) dele af dette aromatiske krydderi.

Garam Masala kan man sagtens lave selv, som enhver Indisk husmor gør det.

Ingredienser:

1 tsk. Koriander frø
1 tsk. spidskommen
1 tsk. grøn kardemomme
1 tsk. nelliker
1 tsk. sorte peberkorn
2 stykker kanel ca. 5 cm. lange
2 lauerbærblade
½ lille muskatnød
4 sorte kardemomme

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en krydderikværn og kværn i et minut. Det kan godt gøres med en morter, men det tager tid og er et arbejde 🙂
Når blandingen gnubbet imellem to fingre føles jævn og ikke grynet er det færdigt.
Kom det i en mørk og lufttæt beholder og og brug efter behov.

HUSK – Garam Masala tilføjes til maden i den sidste fjerdedel af tilberedningen. Kan også drysses over, blandes i færdige ting eller yoghurt.

Garam Masala – hjemmelavet krydderi en let måde at lave rigtigt indisk smag.

Er læst 4964 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.