Ingredienser:

1 kg hvidkål elller andet kål eventuelt blandet.
2 spsk. olivenolie
750 g magert hakket oksekød
1 stort løg hakket
4 fed hvidløg
1 tsk. tomat koncentrat
1 dåse flåede tomater
2 spsk. hakket persille
peber friskkværnet
salt
spidskommen
5 dl. kogte løse ris
2 spsk. citronsaft
50 g frisk revet parmesanost

Sådan gør du:

Blancher kål bladene indtil de er møre. Lad dem dryppe grundigt af og hak dem så meget groft. 5 krone størrelse ca. eller gerne lidt større.
Varm en pande op og brun kødet godt af indti ldet ikke væder mere. Kom de hakkede løg, pressede hvidløg og olivenolien ved og steg det i 5-10 minutter.
Kom tomaterne og tomat koncentrat ved og rør det godt igennem, lad væden koge lidt ind hvis der er for meget. Smag til med salt, peber og en lille knips spidskommen.

Tænd for ovnen på 180 grader.

Kom de kogte ris i kødblandingen sammen med kålen, persillen og citronsaften. Kog igen i ca. 5-10 min. Smag til for salt igen nu efter kålet er kommet i.

Smør et ildfastfad eller brug et slipletfad. Kom blandingen i fadet og drys det med den frisk revne parmesan. Bag det i ovnen i ca. 45 min.

Server dit Kåldolmerfad med Nanbrød eller fluetes.

Udskriv

Er læst 1859 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.