Ingredienser:

Fars:
1 kg g hakket kalv og flæsk,
1-2 tsk. salt
3 æg + 1 blomme
120 g mel
peber
1 tsk. Ras el Hanout (kan udelades.)
1 dl mælk
½ dl. fløde
2 spsk. worchester sauce
1 stort løg
1 hvidkålshoved

Sauce:
75 g smør
75 g mel
1 spsk. worchester sauce
1-1½ l bouillon
kulør

Braisering:
25 g smør
1-2 gulerod i små tern
2 løg i små både
½ porre
5 laurbærblade

Sådan gør du:

Farsen:
Rør det hakkede kød med saltet, til det bliver sejt. Tilsæt æg, mel, peber, mælk, fløde, engelsk sovs og hakket løg. Rør farsen, til den er ensartet.
Læg hvidkålshovedet i en gryde med kogende vand. Efterhånden som bladene bliver smidige, pilles de af. Der skal bruges 15 blade eller flere hvis du vil pakke kødet i flere lag for at få mere kål i retten. Imens hvidkålen blancheres hvilket tager noget tid da den skal være mør ellers går den itu når pakkerne skal laves.
Så laves der en fars prøve på panden fore at sikre rette krydderi niveau.
Skær stilken fra og fordel farsen i bladene. Fold dem sammen og bind dem med bomuldssnor.

Braisering:
Smelt smørret og brun grønsagerne godt af i dette. Tag grønsagerne fra, efterlad så meget af smørret som muligt. Læg laurbærblade, sammen med grønsagerne i bunden af et ildfast fad. Læg kåldolmerne ovenpå.

Sauce:
I gryden med grønt fedtstoffet smeltes fedtstoffet til saucen og rør melet i. Tilsæt bouillonen, worchester sauce og lidt kulør. Lad saucen koge i 10 min. Hæld så saucen over kåldolmerne

Bag dem så i ovnen ved 180° i 40 min. De første 20 min. dækket med stanniol. Tag det ud af ovnen og tag dolmerne af fadet sammen med grønsagerne. Sigt saucen i en gryde og smag den til.
Serveres med kogte kartofler ribs gele og grønt samt saucen.

Udskriv

Er læst 2064 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.