Dette er ikke en super stor portion til 4 men da den mætter så meget har jeg ikke opskaleret.

Til suppen.
750 g jordskokker
2 spsk. oliven olie
6-7 dl. grøntsags boulion
1½ dl. fløde
2 bagekartofler små i tern
1½ spsk. meget fint hakket revet peberrod
2 spsk. fint hakket purløg + lidt ekstra til pynt
200 g tørsaltet god bacon til pynt

De ristede jordskokker.
500 g jordskokker halveret eller i skiver
3 spsk. oliven olie
salt
peber

Sådan gør du:

Opvarm ovnen til 190 grader.
Kom de halverede eller skivede jordskokker der skal ristes i et ildfastfad med den skårne side nedad. Bland dem godt rundt med olie salt og peber. Sæt dem i ovnen ved de 190 grader i ca. 45 minutter, kortere hvis de er i skiver.

Samtidigt skrældes de jordskokkerne der skal i suppen, og kommes ind ved siden af i et andet ildfastfad efter de er vendt rundt i olie.
Bag dem i 30 minutter indtil de er møre. Tag dem ud af ovnen og sæt dem til side til afkøling.

Imens i en stor gryde kommes bulionen i kog, kom kartoflerne i små tern i og lad den simre i 5-10 minutter indtil den er møre.
Kom så jordskokkerne i en blender, sammen med kartoflerne, 1 spsk. af den fint hakkede peberrod og lidt af bulionen og fløden, blend så indtil helt glat og blødt. Tag boulionen fra gryden i en skål.

Kom den blendede blanding tilbage i gryden og rør bulionen i af flere omgange for ikke at få en for tynd suppe. Imens du smager kommes peberroden i lidt af gangen. Kom så purløg i og smag suppen til med salt og peber.
Skær de ristede jordskokker i mundrette strørrelser. Pyntet din jordskokpeberrods suppe med purløg, hårdristet bacon tern og ovnbagt jordskokke stykker.

Udskriv

Er læst 2268 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.