Ingredienser:
15 pillede hvidløgsfed (ca. 60 g)
2 spsk. olivenolie
1 1/2 liter grønsagsbouillon
6 stilke frisk timian
2 æggeblommer
5 stilke bredbladet persille
salt
friskkværnet peber
Krydderurtebrød:
4 skiver toastbrød
1 dl olivenolie
1/2 dl krydderurter, f.eks. basilikum, purløg, bredbladet persille
1 fed hvidløg
salt og peber
Sådan gør du:
Kog hvidløgsfedene i ca. 2 min. Lad dem afdryppe i en sigte. Varm olien i en gryde og sautér hvidløgene, uden at de bliver brune. Tilsæt bouillon og timian og lad suppen koge i 30 min. Hæld suppen i en skål og blend den. Kom suppen tilbage i gryden, men stil den ikke på blusset. Pisk æggeblommerne sammen med et piskeris og pisk dem i suppen ad et par gange. Suppen må ikke kommer over ca. 65 grader, mens man jævner den. Hak persillen og kom den i suppen. Smag til med salt og peber.
Krydderurtebrød:
Bland olivenolie med hakkede krydderurter, presset hvidløg, salt og peber. Smør krydderolien på den ene side af brødene og steg dem på en pande, med den smurte side nedad. Pres let på brødene med en paletkniv. Smør krydderolie på den side af brødene, som endnu ikke er stegt og vend dem. Rist brødene færdige, og skær dem i trekanter Server brødene til suppen.
Bemærk: hvis man ønsker suppen enklere og mere mager, kan man jævne suppen med Maizena-jævner i stedet for æggeblommer. 1 1/2 spsk Maizena udrørt i koldt vand.
Er læst 3106 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer