Ingredienser:
2 porrer
1 spsk flydende margarine
1 lille hvidkål, ca. 800 g
500 g kartofler
1 l lys bouillon
2 kviste frisk timian
1 laurbærblad
½ l sødmælk
salt og peber
eventuelt muskatnød
150 g bacon i tern
Tilbehør:
4 skiver fuldkornsrugbrød, 200 g, gerne mere, hakket persille
Sådan gør du:
Rens porrerne, skær dem i skiver, skyl dem godt og lad dem dryppe af. Svits porrerne i margarine i en stor gryde, uden de tager farve. Skær kålhovedet i kvarte, fjern stok og grove yderblade og snit den groft. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Kom hvidkål, kartofler, bouillon og krydderurter i gryden med porrerne og bring det hele i kog. Kog suppen indtil grønsagerne er meget møre, det tager ca. ½ time.
Blend suppen til den har en ensartet jævn konsistens og kom den tilbage i gryden. Justér konsistensen med mælk og smag suppen til med salt, peber og eventuelt muskatnød. Rist baconen sprød og gylden, tag den af panden og lad den dryppe af på køkkenrulle.
Servér suppen med sprøde bacontern, et drys persille og rugbrød til.
Er læst 6651 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer