Til honningkagen:
225 g smør – rumtemperatur
325 g sukker
4 æg rumtemperatur
375 g mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2,5 dl. kærnemælk
1,25 dl. honning
2 tsk. vanilje ekstrakt

Til Honning oste frostingen.
170 g smør, stuetemperatur
225 g Philidelphis ost (ikke light)
500 g flormelis
0,8 dl. flydende dansk honning (endelig ikke akacie honning.)
skal fra en appelsin fint revet
1 spsk. appelsin saft

Til Honning karamel glaceringen.
75 g sukker
0,6 dl. flydende dansk honning
1,2 dl. fløde (dobbelt creme 48%)
15 g smør stuetemperatur
et knips havsalt
Demera sukker til pynt

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør og kom sukker i 3 stk. 20 cm runde forme eller brug sliplet forme.
I en skål blandes mel, bagepulver og salt godt, og skålen sættes lidt væk.

I en anden skål blandes kærnemælk, honning, vanilje og sæt så denne skål væk.

I skålen på din røremaskine med spaden røres smør og sukker sammen indtil det er luftigt og lyst i farven. Kom æggene i et af gangen og rør godt imellem, imens siderne skrabes ned ind imellem.

Gradvist kommes de tørre og våde ingredienser i skiftevis og meget lidt af gangen. start og slut med noget af de tørre ingredienser. Røres godt indtil alt er blandet uden at røre det for meget.
Fordel dejen jævnt imellem de tre forme.
Bag i 30-35 minutter, indtil en strikkepind kommer op ren. Lad bundene afkøle i 10 min. i formene og tag dem så ud på en rist og afkøle helt.

Bland sukker og honning i en skål over svag varme. Rør godt indtil det er opløst, flydende og blandet.
Lad det koge op uden at røre med imens du svinger gryden rundt ind imellem uden at løfte den fra komfuret, sving den rundt. BLanding skal begynde at boble og blive mørkere i farven.

Når blanding er karamelfarven røres der med en træske og gryden tages af varmen. Så røres fløden forsigtigt i indtil det er godt blandet.
Kom smøret i og rør indtil det er glat og tilføj salt imens der igen røres.
Lad sovsen afkøle helt til stuetemperatur inden den hældes over kagen for at skabe mønsteret af nedløbere på siden imens toppen er dækket.

Kagen samles.
Dine 3 bunde skæres til og afpasses sådan at de er helt ens i størrelse omkreds og tykkelse.
Det vil sige skær eventuelle toppe af bundene, skær siderne til så de er helt lige og ensartede. Dette sikrer at kagen ikke tilter og bliver skæv.

Kom en bund på et fad eller kagestand og kom ca. 1/5 af Honning oste frostingen på, kom næste bund på og sørg for den ligger helt lige og plant. Kom så igen ca. 1/5 af Honning oste frostingen på bund nr. 2 og så den sidste bund oven på igen. Så skal toppen og siderne dækkes med de sidste 3/5 Honning oste frosting. Det skal ende med at du har trelag af Honning oste frosting som er ens i tykkelse med det lag der dækker siderne.

Så skal kagen på køl i ca. 20 min. eller indtil frostingen har sat sig. Så skal Honning karamel glaceringen hældes over kagen. (husk den skal være stuetemperatur.) Den skal dække toppen og lave løbere ned ad siderne. Siderne skal ikke være dækket men dekoreret at løbere.
Til sidst sprinkles der Demera sukker på Honning karamel glaseringen på toppen af din Honningbombe.

Tips: disse bunde kan med fordel bruges til mange andre kager. De smager rigtigt godt.

Er læst 3065 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.