Honeycomb har mange navne ude i verden. Og erstatter man honningen med en lys sirup feks. Golden Syrup så kan man tilføre smag og farve og lave mange forskellige versioner og smage.

1 dl. vand
340 g sukker
170 g honning flydende dansk alm.
2 tsk ahorn sirup
1 tsk vanilje ekstrakt, kan udelades

Sådan gør du:

Bland ingredienserne sammen i en lille gryde i den rækkefølge de er nævnt.
Kom gryden og ingredienser i kog under forsigtig omrøring, ved medium varme. Undgå at få blandingen op ad siderne i gryden.
Siruppen i bunden skal være opløst, og så skrues der op til det koger op og bobler voldsomt, imens vandet koger væk. Her skal den så op på 150 grader.
Lad det hele stå i nogle minutter, vær opmærksom på hvor meget farve det får. Jo mørkere, jo mere bittert har det en tendens til at blive. Smager best lyst.

Med en fugtig pensel fjernes alle sukker krystaller der sidder ovenover din blanding opad siderne i gryden, dap dem væk med penslen. Der må ikke være sukker krystaller overhoved tilbage i gryden eller på dens sider. Et krystal får sukker blandingen til at krystalisere i stedet for at rejse sig i Honeycomb. Når det når de 150 grader så sigtes bagepulveret i under kraftig kort omrøring.

Hæld forsigtigt blandingen over i et fad med bløde hjørner og kanter med bagepapir i.
Din Honeycomb skal gerne stadigvæk rejse sig på dette tidspunkt og så stoppe.

Lad den så stå i en time eller to og stivne eller i køleskabet i 30 min. og den kan så brydes i mindre stykker. Nydes som den er eller bruges knust, blendet eller på anden måde i is desserter osv.

Skal opbevares i lufttæt beholder ellers bliver det blødt og klumper. Det holder i 7-10 dage.
Vi bruger Honeycomb i en kanel flødeis som knas. Smager vildt godt.

Er læst 349 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.