Ingredienser:
300 g friske tomater – uden kerner (flå dem, hvis du gider)
200 g flåede tomater fra dåse
100 g peberfrugt
1 stort æble
3 små løg
3 fed hvidløg
1 dl eddike
100 g rørsukkersirup
½ tsk kanel
½ tsk nelliker
½ tsk Ras El Hanut
¼ tsk ingefær
sort peber
1 tsk olivenolie
Sådan gør du:
Varm olien op i en gryde (ikke aluminium) og sauter løg, hvidløg og æble i et par minutter. Tilsæt tomater, peberfrugt, krydderier og eddike. Lad det hele snurre under låg til det er godt mørt – ca ½ time. Kom derefter siruppen i. Kog dette ind til al væden er væk, og blend ketchuppen. Og det er altså ikke en fejl at der ikke er nævnt salt noget sted. Tomaternes naturlige saltindhold var nok. Den færdige ketchup kommes i et stort sylteglas, der var skoldet og skyllet Atamon.
Er læst 3821 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer