nakkebacon00

Denne bacon er sublim som smagsgiver i madlavning. Tærter, sammenkogte retter osv. Den er svær at sprødstege på en pande som bacon i skiver pga. at den er så mager. Der er en alm. bryst flæask bacon bedre. Denne bacon lavet på brun farin og med enebærerne giver en meget dyb sød smag til det salte som passer som en baggrund i disse retter.

Ingredienser:

Saltning.

15 groft hakket peber
100 g fint salt
200 g groft salt
20 g enebær (Mortet)
150 g brun farin

Kød.
1 stor Nakkefilet – halveret på langs. Altså i to lave stykker.

Sådan gør du:

Bland ingredienserne til din saltning godt sammen. Halver din nakkefilet på langs så du har to, halvt så høje stykker kød. Gnub det grundigt med saltblandingen.
Vacumpak hvert stykke med rigeligt saltblanding jævntfordelt. Placer i køleskabet i 5-6 døgn. Vendes dagligt.
Saltet opløses og trækker væske af kødet. Det ender med at at være en pakke med lagesalt samt krydderier i.

nakkebacon01

Når de 5 dage er gået taget kødet ud af den nu løse vacumpakning og skyldes grundigt af under løbende koldt vand.
Få fjernet alt salt og enebær, det kan ikke skyldes for meget, da det alligevel skal udvandes igen. Dine kødstykker er nu godt mørke, af farinen og meget faste i strukturen.

nakkebacon02

Skær et lille stykke kød af og smag på det for at sikre at det ikke er for salt. Er det, skal det udvandes indtil saltningen passer dig. Kødet skal nu tørres grundigt af med et rent viskestykke og så skal det hænge i nogle dage for at tørre, samt udvikle en lettere klistret overflade som røg kan hænge ved.

nakkebacon03

Kødet skal nu røges. Start med 1 gang og smag så og fortsæt så indtil smagen af røg passer til din smag.

Mit har fået en gang på 24 timer. Er det svært at holde temperaturen kan man sagtens røge om natten i flere intervaller. Det er heller ikke sikkert at du syntes at der skal så meget smag af røg til så prøv feks. med intervaller af 8 timer.

Jeg bruger rent bøgesmuld til min røg. Da der her skal en kraftig røg smag til syntes jeg ikke man kan smage forskelligt slags smuld så da bøg er billigst og lettest at finde, bruger jeg det.

nakkebacon06

Efter dit Bacon har fået røg skal det hænge og tørre. Gerne 3-5 døgn igen på køl og rent.

nakkebacon04

Jeg bruger et gammelt køleskab på indstillet på mindst muligt køl. Efter tørring skal dit bacon pakkes. Jeg har en vacumerings maskine og det gør det lidt lettere da man så kan få det til at holde længere og man kan pakke det skiveskåret.

nakkebacon07

Er man interesseret i en vacumpakker skal man ikke købe denne for billigt da det er her der er ret stor forskel på maskinerne. Jeg har så tilgengæld sparet kraftigt på min pålægsmaskine. da jeg ikke skal kunne skære papirtynd Parmaskinke bruger jeg bare en 200 kr. Bosch pålægsmaksine som skære bacon meget fint og let.

nakkebacon08

Og den fylder intet, da den kan klappes sammen og stå i skabet når den ikke bruges. Så efter min mening kan du på din pålægsmaskine opnå meget fine resultater ved det meste med en billig. På vacummaskinen er det væsentligt sværere.

Er læst 30403 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.