Ingredienser:

500 g hakket skinkekød
500 g hakket oksekød
1 revet løg
2 æg
1 tsk paprika
fløde (kan erstattes af andre magrere produkter.)
2 spsk engelsk sovs
salt peber
½ dl stærk bouillon
bacon

Sådan gør du:

Det hakkede kød røres med revet løg, krydderier, engelsk sovs, bouillon og rasp og spædes med fløde indtil det har en god, ikke for fast konsistens. Formes til et stort brød, og lægges i et stort, smurt ildfastfad. Baconnen pakkes omkring brøddet så det dækker. Sovsen bages op af mel og smør, og spædes med bouillon og fløde til tykkelsen passer. der krydres med salt og peber, knust enebær og ribsgele.

Haren sættes i ovnen ved 200 grader i 20 minnutter. Der skrues ned til 180 grader, og sovsen hældes over haren. Den steger færdig i ca. 1 time. Med jævne mellemrum røres der i sovsen og øses over haren, der spædes eventuelt med vand, hvis den bliver for tyk. Når haren er færdig hældes sovsen over i en gryde, piskes grundigt sammen og smages til med salt og peber, samt gele.

Kan serveres med brunede kartofler, ribsgele og franske kartofler.
Kan også spises med en salat.
Forloren hare er formiddabelt som rest stegt i biksemad og som pålæg.

f-hare

Her er en hare der er rørt meget lidt og i hånden. Den er mere åben i strukturen og der er også tilført mindre væske.

Udskriv

Er læst 21299 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.