Her er en opskrift som skal kunne gøre det lidt lettere at lave confitteret andelår. Andefedt er ikke altid lige til at finde og kan være dyrt. Men andelår kan man tit finde meget billigt på tilbud og det er rigtigt god mad. Så denne opskrift er en måde at lave det lidt lettere og billigere.
Smager er fuldt på plads og gør dette til en fin let måde at lave andelår på. Det kan laves så det bliver mere mørt og med endnu mere smag, men så skal man have fat i andefedt og lårene skal saltes først et døgn.

Andelår
4 små andelår 200 g stk.
salt
500 g smør

Salat
½ fint snittet rødkåls hoved (vurder hvad du skal bruge der er meget stor forskel på str. af rødkål.)
½ pakke perle couccus, færdig kogt
5 store spiralsnittede gulerødder
4 snittet springløg
1 dl. hakkede valdnødder eller mandler
2 spsk. sesam frø
150 g feta ost eller lignende hård hvid ost
2-3 store buketter blomkål snittet

Vinagrette til salat
0,8 dl. vegetabilsk olie
3 spsk. ris vin eddike
1 spsk. honning
1 tsk. soya sovs
½ tsk sesamolie
salt
peber

Sådan gør du:

Andelårene
Tænd for ovnen på 160 grader. Skær rundt højt på nederste del af låret og rens knogle fri. Dette er ikke kun pynt, men giver kødet mulighed for at trække op på knoglen og sætte sig.
Kom lårene i en så lille bradepande som muligt og kom salt på dem. Fordel smør i store stykker jævnt over anden. Pak fadet godt ind i sølvpapir og kom det i ovnen i 2 til 2½ time afhængigt af deres størrelse.

Tag fadet ud af ovnen og brun lårene af i noget at smøret på en pande ved høj varme, indtil de er brune og skindet sprødt. Ikke for længe da kødet så bliver tørt.

Salat
Har du god tid ligges rødkålen gerne i køleskabet med vinagretten som marinade i et par timer. Og så blandes salaten sammen.
Ellers bland alle salat ingredienserne sammen på en gang. Til vinagretten blandes alt sammen og piskes godt med en gaffel og hældes over salaten.

Udskriv

Er læst 1455 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.