focasia

Ingredienser:

Brød:
25 g gær
3 dl. håndvarmt vand
1½ tsk. salt
3 spsk. olivenolie
200 g fint durummel
250 – 300 g tippo 00 mel (Italiensk hvedemel, kaldes også pizzamel)
150 g parmesan brudt i stykker af forskellig grovhed

Pensling:
2 spsk. olivenolie
3 tsk. flagesalt (mængden kan tilpasses din smag.)
frisk rosmarin
2 dl. sorte oliven (mængde efter smag, jeg kan godt lide mange.)

Sådan gør du:

Bland gær, vand, salt, olivenolie og durumhvede sammen og glat. Lad dette hæve i ca. 30 min. til det begynder at boble.
Tilsæt næsten alt hvedemelet og ælt dejen. tag dejen ud på bordet og ælt den videre med resten af melet lift af lidt. Dejen skal være elastisk. Læg dejen i en skål med lidt olie i og drej dejen rundt så den er dækket med en oliefilm over det hele. Lad den hæve i 1-2 timer til dobbelt størrelse.
Ælt dejen let igennem og rul den ud til en stor plade som passer i en meget stor bradepande eller ovnplade.
Lig dejen over på en plade med bagepapir. Lad den igen hæve til dobbelt størrelse.

Drys plukket rosmarin over dejen og tryk den godt ned i dejen. Hele overfladen skal trykkes med fingrene ned i dejen over det hele for at sikre der ikke er hulrum i det færdige brød. Tryk fingrene i dejen helt ned til pladen. Tænd ovnen på 225 grader.
Pensl dejen med en god olivenolie og drys den med flage salt. Rigeligt salt, efter smag.

Bag brødet i den forcarmede ovn i ca. 20-25 min.

Det er vigtigt at brødet afkøler med et rent viskestykke over for at undgå en sprød skorpe. Ficcacia har ikke sprød skorpe.

Tips: Skær dine oliven i fine skiver. Skiverne med deres fine hul i midten giver brødet et fint udseende.

Tips 2: Der kan også med fordel tilføjes soltørrede tomater til dejen.

Udskriv

Er læst 2751 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.