angelfood

Denne kage er en såkaldt “spunge” kage, der er ingen bagepulver og næsten intet fedt i kagen. Den får alt sin størrelse fra luften i æggehviderne så det er vigtigt at disse er ved rum temperatur og at skåle og piskeris osv. der bruges er helt rene. Derfor skal man være forsigtig med den færdige kage også i op til 1½ time indtil den er fuldt afkølet for at undgå den falder sammen.

Ingredienser:

Til Kagen

12 store æggehvider
3½ tsk. citronsaft
340 g sukker
1 tsk. frisk rosemarin fint hakket
½ tsk. vanilje ekstrakt
½ tsk. Mandel ekstrakt
340 g mel

Til glasuren:

110 g flormelis
½ citron, juice og fint revet skræl

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 160 grader. Med en elpisker røres æggehviderne med et knips salt til de er stive. Kom citronsaften og sukkeret i gradvist imens der piskes på fuld power. Når alt sukkeret er i skal der røres til det er glat og der kan laves fine spidser i massen. Kom rosemarin, vanilje ekstrakt og mandelekstrakt i og pisk.
Sigt en tredjedel af melet i marengs blandingen og fold det i forsigtigt af 3 omgange indtil alt melet er blandet forsigtigt i. Kom dejen i en springform med hulform i midten (Den skal ikke smøres) på ca. 24 cm og bag den i 20 min. hvorefter temperaturen øges til 180 grader og kagen bages yderligere 20 min. indtil toppen er gylden og kagen fjedrer forsigtigt i toppen. Tag kagen ud og lad afkøle i ca. 20 min. Med bunden i vejret (Så falder kagen ikke sammen) hvorefter springformen åbnes og kagen afkøler helt på en rist. Vil man have en helt hvid kage kan på dette tidspunkt skære kagens sider/skorper forsigtigt af med en brødkniv. Sigt flormelis og bland med citronsaft og skræl. Kom glasuren over den afkølede kage og lad den dryppe ned af siderne på kagen. Lad glasuren stivne i mindst 30 min. Husk kagen skal skæres med en takket brødkniv for ikke at blive trykket sammen.

TIps: kagen kan også laves i en lime version.

Er læst 8790 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.