Ingredienser:

50 g gær
6 dl lunkent vand
2 spsk. flydende honning
2 spsk. olivenolie
3 tsk. salt
100 g havregryn
100 g boghvedeflager
150 g grahamsmel
700 g hvedemel

Sådan gør du:
Rør gæren ud i vandet, til det er helt opløst, lad det stå lidt og komme igang. Tilsæt honning, olie, salt, havregryn og grahamsmel, og rør godt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen blød og smidig. Kom hvedemel i dejen indtil den ikke klistrer til fingerene mere, det er ikke sikkert alt melet skal i.

Lad dejen hæve i en skål dækket med et rent og fugtigt viskestykke et lunt sted i 1 time.

Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, slå den let ned. Form den til et brød. Læg brødet på en bageplade med bagepapir, og drys lidt mel på.
Skær et par dybe snit i brødet med en skarp kniv, så det danner et ternet mønster. Lad brødet hæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Bag brødet på en hulplade og med damp.

Varm ovnen op til 250°, med en bradepande i bunden. Sæt brødet ind og smid 2 dl. vand i bradepanden og luk ovnen meget hurtigt så dampen bliver inde. Bag brødet i ovnen i 10 minutter ved 250° og derefter lukkes dampen ud og der bages videre ved 200°, til det er gennembagt og har fået en let gylden farve, kernetemperatur skal være 92-96 grader.
Afkøl brødet på en rist.

Er læst 161 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.