Ingredienser:
Kødsauce:
450 g hakket magert lammekød (Der kan bruges oksekød for det hele)
450 g magert hakket oksekød
1 pakke bacon skiver, meget fint hakket
2 store løg, meget fint hakket
1 dåse hakkede tomater
2 håndfulde frisk basilikum, finthakket
2 eller 3 røde chilier finthakket
250 ml soltørrede tomater i olivenolie, hakket (NB: gem olie)
friskkværnet sort peber
1 tsk havsalt
1/2 tsk cayennepeber peber
1 tsk hot paprika
1 spsk tomatpuré
Pasta:
225 g kogte Penne pasta (makaroni virker lige så godt)
Topping:
Generøs portion (4-6 håndfulde) revet mozarella ost. Generøs portion (2-3 håndfulde) kvalitet parmesan
Til 4 personer:
Sådan gør du:
Bages 230 grader C forvarmet ovn. I en stor gryde (med låg) tag 3 spsk olivenolie (gemt fra de soltørrede tomater). Brun det hakkede lammekød og oksekød, løg, bacon og peberfrugt indtil kødet er brunt og løg bløde. Dræn overskydende fedt hvis det er nødvendigt. Tilsæt soltørrede tomater, krydderier og 3/4 af basilikum. Brun af og sauter 3 minutter under jævnlig omrøring. Tilføj hakkede tomater og tomatpure. Fyld en tomat dåse med vand og tilsæt til saucen. Lad det simre i 45-60 minutter, indtil tomatsovsen er en tyktflydende konsistens. Smag til og juster om nødvendigt med salt og peber. Opdel saucen i 5 portioner. Brug en portion ud og frys resten ned til senere brug.
Er læst 3944 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer