Ingredienser:

1 cyvette steg
salt
peber
hvidløgspulver

stegetermometer
ovn
ovnfastfad

Sådan gør du:

Cyvette er som sådan ikke er frygteligt mørt stykke kød. Men de fibre i kødet som ikke er møre, nedbrydes ved 60 graders varme. Så tilbereder man kødet ved 60 grader som også er den temperatur en rød cyvette skal have, så bliver den mør og ikke overstegt.
Ovenstående Cyvette steg har stået i ovnen ved 60 grader i 24 timer. Den var meget mørere end en cyvette normalt er. Cyvetten bliver heller ikke tør, af så længe i ovnen. Men da fibrene i kødet ikke er sprunget som de gør ved høj varme løber der ikke saft af kødet og kødets overflade og ens tallerken er tør når man spiser den. Dog er den saftig nok og man kan suge kødsaft af stegen i munden 🙂

Stegen er trimmet for hinder i bunden og den øverste hinde oven på krølfedtet på oversiden. Så er den brunet meget kraftigt af i smør på en pande på alle sider.
Så er den lagt i et ildfastfad og har fået salt, peber og hvidløgspulver på fedtsiden.
Derefter er den sat i ovnen ved 60 grader, med et stegetermoter i stegen og et til at holde kontrol med ovntemperaturen. Ovnen må ikke komme under 60 grader af hensyn til bakterievækst, så brug et stegetermometer da mange ovne ikke er temperatur stabile ved så lave temperaturer.

Så en dårligere steg kan ikke gøres bedre end den er, men den kan laves så god som kødet overhoved giver mulighed for. Alt imellem 10-12 timer op til de 24 som jeg har prøvet er kun en fordel for en Cyvette steg.

Som en bonus er denne Cyvette jo så også tilberedet efter RAW food principperne så vidt jeg ved, da den ikke er tilberedt over 60 grader.

Cyvette steg – langtidsstegt serveres som alle andre cyvette stege og med den slags tilbehør man normalt vil bruge.

Er læst 38941 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.