Chocolate-and-nutella-cake

Ingredienser:

Til kagen:
250 g bagte afskallede hasselnødder
200 g smør i tern rumtemp. + ekstra til at smøre form
200 g chokolade 70% i små tern
6 medium æg delt i blommer og hvider
200 g rørsukker
3 tsk. amaretto likør eller Orange Juice

Til pynt:
150 g Nutella + resten af nødderne

Sådan gør du:

Opvarm ovnen til 200 grader.
Kom hasselnødderne på en bageplade og rist dem i ovnen i 10 minutter. Ryst panden grundigt på halvvejen. De skal blive gyldenbrune, de må endelig ikke blive sorte da de så bliver bitre. Tag dem af bakken og lad dem afkøle efter du har rullet dem grundigt for at få skallen til at slippe.
Skru ned for temp. i ovnen til 180 grader.
Smør en springform på ca. 23 cm. Kom 200 g af hasselnødderne i en foodprocesser og blend dem indtil de er en blanding af fint pulver og lidt større stkker. Sæt de sidste 50 g til side. Smelt chokoladen og smørret over et vandbad kom de blendede hasselnødder i chokoladen og lad det afkøle i 5 minutter.
Pisk æggeblommerne og sukkeret sammen indtil lys og cremet. Rør så forsigtigt chokolade og hasselnødde blandingen i æggesnapsen. I en ren skål piskes æggehviderne stive med et knips salt, indtil det står i små toppe.
Hurtigt røres amaretto eller Orange juicen i chokoladeblandingen for at blødgøre den, kom et par skefulde af æggehviden i chokolade blandingen og bland grundigt og fold så forsigtigt resten af æggehviderne i chokoladeblandingen. Kom dejen i formen og bag den midt i ovnen i ca. 35-40 min. eller indtil kagen er hævet og fast. Lad kagen afkøle i formen i 30 min.
Åbn så springformen og kom kagen omvendt på et kagefad. Lad den afkøle helt og pynt så med Nutellaen og resten af nødderne.

Er læst 7023 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.