Portion: springform

Ingredienser:

4 æggeblommer
2,5 dl. spilkogende vand
175 g. sukker
2 tsk. vanillesukker
2 spsk. kakao
75 g. mel
50 g. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

Creme:
50 g. mandelbudding pulver
4 dl. mælk
75 g. sukker
1 spsk. kakao
250 g. smør
Grand Marnier

Pynt:
1½ dl. piskefløde
forstenede violer ( Kandiserede kan også gøre det )

Sådan gør du:
Kom æggeblommerne i en skål og pisk vandet i for sagte hastighed med elpiskeren. Pisk det sammen med sukker, der drysses i lidt efter lidt. Pisk til en luftig creme, rør vanillesukker og kakao i. Bland det forskellige mel sammen med bagepulveret og rør det i med let hånd. Fyld dejen i en springform på ca. 22 cm og bag kagen på næstnederste rille ved 180 grader i ca. 40 min. Køl af på bagerist.

Creme: Bring 3 dl. af mælken i kog sammen med sukkeret og rør, til det koger. Lad det koge sagte i 2 min. køl af. Når cremen er kold, røres smørret i lidt efter lidt, og cremen smages til med Grand Marnier. Skær kagen igennem så der bliver 3 bunde. Fordel 2/3 af cremen imellem og smør den sidste 1/3 over og omkring kagen ved hjælp af en bred paletkniv. Inden servering pyntes Chokoladekage – med Grand Marnier med flødeskum. Drys med kandiserede violer.

Er læst 4941 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.