Ingredienser:

175 g. chokolade 70% Mørk chokolade, hakket
115 g. smør
200 g. sukker
2 store æg
1 tsk. vanillesukker
250 g. mel
2 spsk. kakaopulver
1 tsk. Neskaffe (valgfrit)
1/4 tsk. salt

Sådan gør du:

I en lille gryde, smeltes chokolade og smør over medium-lav varme. Så hældes det i en skål til afkøling.
Rør sukker, æg og vanille i det smeltede og afkølede smør.

Tilsæt mel, kakao, espresso og salt, rør tingene godt sammen indtil dejen bliver tyk.

Forvarm dit vaffeljern, pensl eventuelt med smeltet smør. Bag omkring 1 lille dl. dej af gangen, eller hvad der passer til dit vaffeljern.
Luk låget og bag i 3-5 minutter, eller indtil gennembagt. Får de for lidt er de for svære at fjerne fra vaffeljernet. Får de for meget bliver de sprøde i stedet for seje og chewie.
Åbn låget, og lad brownien køle lidt før den tages forsigtigt ud med en palet på en flad overflade. (Brownien er skrøbelig mens den er varm)

Der bliver 6-8 belgisk stil vafler, hver kan så brydes i 2 eller 4 kiler. De er helt klart bedst lune, står de for længe bliver de sprøde og mere tørre.

Tips: Brownies – Vaffeljernbagte serveres lune med en god vaniljeis.
Tips 2: De bliver ekstra gode på en grill baseret vaffeljern.

Udskriv

Er læst 5263 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.