12 – 16 stykker

Ingredienser:

Ostekage dejen.
200 g philidelphia ost
70 g sukker
1 æggehvide
½ tsk. vanilje ekstrakt
3 spsk. baileys
2 spsk. mel

Browniekage dejen.
70 g smør
115 g 70% chokolade
2 store æg
100 g sukker
100 g brun farin
1 tsk. vanilje ekstrakt
0,6 dl. Baileys Irish Cream
1 knips salt
95 g mel
2 spsk. kakaopulver

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 180 grader. Og smør en 20 x 20 cm form eller brug en slip let.

Ostekagedejen:
I en lille skål opvarmes philidelphia osten indtil den er blød. ca. 20 – 30 sek. Så piskes osten med en elpisker med sukkeret, æggehviden, vaniljeekstrakten, baileys og mel indtil den er blød og glat. Sæt den til side.

Browniedejen:
I en skål smeltes smøret i mikroovnen, ca. 1 minut. Med det samme kommes den hakkede chokolade i smøret og der røres indtil det er smeltet og glat. Bliver det for koldt kommes det retur i mikroovnen i 20 sek. og røres så igen.
i en anden skål piskes æggene, sukkeret, brun farin, vanilje ekstrakt og salt indtil det er blødt og glat.
Kom chokolade smør blandingeni og psik det godt sammen. Kom melet i sammen med kakaopulveret og bland det langsomt og forsigtigt sammen. Ikke for meget.

Tag 1½ dl. af Brownie dejen fra i skålen du opvarmede smør og chokolade i.
Kom resten af dejen i din bradepande og jævn den ud.
Kom så ostekagedejen jævnt ud over browniedejen.

Sæt din 1½ dl. browniedej der var sat til side i mikroovnen og varm den op til den er flydende, 15 – 20 sek. Med en spiseske fordeles den flydende dej ud over kagen i ca. 4 – 8 klatter med en ske. De skal fordeles jævnt og med mellemrum.

Med den skarpe kant på en dejskraber laves der krummelurer ned i de to dejlag rundt i cirkulære bevægelser i kagen. Ikke for meget da det så bager sammen og marmor effekten forsvinder. Ovenstående billed er en dobbelt portion med 9 klatter der er rørt forsigtigt rundt.

Bag ved 180 grader indtil den har rejst sig og er begyndt at slippe langs kanten og er gylden brun. Ca. 40 – 45 minutter. Ikke for lidt da den så er meget fugtig i midten prøv den med en strikke pind. Lad kagen afkøle helt før du skærer den.

Skær brownien i ca. 16 stykker, tør kniven af imellem alle snit for at hindre den ødelægger kagen. Brownien vil sætte sig og blive fastere når den står lidt efter den er skåret.

Er læst 2856 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.