Ingredienser:

Brownien.
blødt smør til at smøre panden med
115 g smør
30 g kakao
0,6 dl. vindruekerne olie
250 g mel
1 tsk. natron
½ tsk. salt
350 g sukker
2 store æg
0,6 dl. kærne mælk
½ tsk. vanilje ekstrakt
75 g valdnødder, hele eller i meget store stykker

Glasuren:
60 g smør
½ dl. kærnemælk
15 g kakao
300 g flormelis
½ tsk. vanilje ekstrakt
1 knips salt

Sådan gør du:

Til Brownien forvarmes ovnen til 200 grader. Smør en form lidt større end A4.
Opvarm Smør, kakaopulver og olien i en gryde over medium varme. Lad det komme i kog og tag det så af varmen. og lad det køle lidt.
Sigt melet, natron i en skål sammen med salt.
I en anden skål blandes sukker, æg kærnemælk og vaniljeekstrakt, tilføj den afkølede kakaoblanding og bland godt.

Så blandes de tørre ingredienser i de våde og det blandes godt.
Kom dejen i bradepanden. Bag i ca. 20 – 25 min. i den 200 grader varme ovn. Kagen falder sammen når den kommer ud men det ska lden gøre. Den må ikke bages for længe og det ender ikke med at en strikke pind kommer ud ren, men næsten.

Glasuren. (den kan sagtens undværes.)
Bland smør, kærnemælk og kakao i en gryde. Lad det komme i kog, tag det så af varmen.
Bland flormelis, vanilje ekstrakt og salt i en skål. Pisk langsomt den lidt afkølede kærnemælks blanding i flormelis blandingen med en elpisker. Bliv ved at piske indtil det er cremet og glat. Lad det afkøle helt og når den færdigt bagte brownie er helt afkølet smøres det jævnt ud over toppen af den.

Tips: Glasuren kan sagtens udelades som skrevet. Eller lad være med at komme det hele på.

Tip 2: Passer super godt til en god vanilje is.

Er læst 4260 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.