Portion: 6

Ingredienser:

1,5 – 2 kg. bornholmerhane
40 g. smør
1 spsk. dijonsennep
½ tsk. citronsaft
2 kviste frisk merian
2 kviste frisk rosmarin
2 kviste frisk timian
salt og peber
8 upillede hvidløg
oliven olie til pensling
2 dl. suppe eller vand               

Sådan gør du:              
Lad kyllingen ligge fremme en times tid, før den tilberedes. Fjern flommen ved gumpen og evt. indmad fra kyllingen og dup den helt tør, ind og udvendigt, med køkkenrulle. Drys peber og salt ind i den. Rør smøret med sennep og citronsaft. Skyl og tør merian, rosmarin og timian. Løft forsigtigt op i brystskindet nedefra og løsn det fra kødet med hånden. Fordel det rørte smør over brystkødet under skindet.  Læg alle krydderurterne og de upillede hvidløg ind i kyllingen. Bind benene sammen og vrid vingerne om på ryggen. Pensl kyllingen med olie og drys den med salt og peber. Læg den på siden i et så lille som muligt ildfastfad. Sæt kyllingen i en 200 grader varm ovn og lad den stege i 1½ – 2 timer eller til den saft der kommer ud når man stikker i låret er klar og ikke rødlig. Dryp flittigt med stegeskyen og vend kyllingen 3 gange undervejs så den ender med brystet opad.

Er læst 5331 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.