bollerikarry2

Ingredienser:

Kødboller.
0,5 kg hakket kalv og flæsk
1 stort løg
60 g mel
1 dl. mælk
1 dl. bouilion
1 æg
salt
peber

Sovs.
40 g smør
40 g mel
2 spsk. karry
Gurkemeje
kogevandet fra bollerne
1 dl. fløde
salt
peber

Sådan gør du:

Bollerne. Riv løget fint bland det med kødet og mel, salt og peber. Tilsæt æg, mælk og bouilion lidt efter lidt, (det er ikke sikkert alt væske skal bruges.) imens du rører farsen sammen. Stil den i køleskabet i en ½ time for at sætte sig.

Form små kødboller og kog dem i let saltet kogevand i ca. 5-8 min. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe godt af. Kom kogevandet igennem en fin sigte.

Sovs. Smelt smørret og brun din karry af. Kom melet i og lav en smørbolle. Kom kogevand i langsomt og rør det godt igennem. Kom fløde i og rør igen. Fortsæt med kogevand til du har den rette tykkelse på din sovs. Kog sovsen igennem ca. 4-5 min. Smag den til med salt og peber og kom eventuelt gurkemeje i sovsen hvis den ikke er gul nok.
Kom dine kødboller i og lad dem varme op ved svag varme. Smag endnu en gang til og server dine Boller i Karry – Gammeldags med ris til.

bollerikarry

Udskriv

Er læst 6579 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.