Portioner 4:

Ingredienser:

700-800 g okseinderlår
4 mellemstore løg
2 spsk. smør
1 spsk. neutral olie
ca. 8 dl god kraftig oksebouillon
8-10 laurbærblade
10-15 hele peberkorn
mel
salt og peber

Sådan gør du:
Oksekødet skæres i relativt tynde skiver, som yderligere bankes ud med kødhammeren eller den flade side af en kødøkse. Dette bør gøres med let hånd, for det er ikke meningen at ødelægge strukturen i kødet. Stykkerne vendes i mel tilsat salt og peber og brunes i en stegegryde i smør med en smule olie ad flere omgange. Stykkerne lægges til side, efterhånden som de er brunede. Gryden koges af med lidt af bouillonen, og skyen hældes over kødet.
Løgene skæres i halve og derpå i skiver og gyldnes i gryden i det resterende smør og olie. Derpå tilsættes kødet, laurbærblade og peberkorn. Bland alting godt og kom bouillon på, så det akkurat dækker. Hvis bouillonen er hjemmelavet, tager jeg min hat af og bukker dybt. Hvis ikke, overlever man det i dette tilfælde nok.

Lad retten simre ved lavt blus under låg i en time til halvanden, til kødet er smeltende mørt. Tilsæt eventuelt lidt mere bouillon undervejs. Smag sovsen til med salt og peber. Hvis den virker for tynd kan den jævnes med en smørbolle. Server bankekødet med en god, luftig kartoffelmos. Jeg kan også godt spise en syltet asie til.
Koldt øl er ikke ringe, men en enkel, kraftig rødvin kan også være god til. Dog vil jeg så nok vælge at droppe asierne, for eddikesyltede ting og sager har det svært med vin.

Er læst 4084 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.