Ingredienser:
4 strimler af bacon
8 kyllingelår, ben i, hud på (ikke kyllingebryst, bliver for tørt.)
Salt, peber og spidskommen
Olivenolie til stegning
1 stort løg, hakket
1 stor grøn peber, hakket
4 fed hvidløg mosede
1 Flaske øl
ca. 1l kyllinge bouillon
1 dåse hakket tomat
1/2 tsk gurkemeje
1 laurbærblad
2 tsk oregano
2 tsk stødt spidskommen
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk sort peber
6 dl parboiled ris
1½ dl frosne grønne baby ærter (valgfri)

Sådan gør du:
Svits bacon i en stor stegepande. Skru ned for varmen og lade fedtet stege ud af baconen – omkring 10 minutter. I mellemtiden krydres kyllingen let med salt, peber og lidt spidskommen. Når fedtet er frigivet, skal du fjerne baconen, skru op for temperaturen til medium-høj og tilsæt kylling til det varme baconfedt.
Fjern kyllingen, når det er brunet på begge sider. Tilsæt lidt olivenolie til gryden du har stegt kyllingen i, og sauter løg og grøn peber, indtil løget er gennemsigtigt. Tilsæt mosede hvidløg og steg et ekstra minut eller to, omrøring ofte.
Tag kyllingebouillon og øl og hæld i en stor overdækket gryde. Tilsæt de brunede kylling stykker, stegte løg og grøn peber, tomat sauce, gurkemeje, laurbærblad, oregano, spidskommen, salt og peber. Og baconnet, hak den op og kom den i!
Bring det hele i kog, skru ned for varmen, dæk til og kog i 15 minutter. Tilsæt ris. Bring i kog og skru ned for varmen. Når risene har absorberet noget af væsken, ligges låg på og lad det simre i ca 30-45 minutter, eller indtil risene er helt møre, de må ikke koge ud.
Tilsæt frosne ærter i de sidste fem minutter.

Er læst 3250 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.