Ingredienser:
Tilberedningstid: ca. 30 minutter plus tid til marinering af kødet.
Beregnet til: 2 personer
Det skal du bruge
2 svinekoteletter uden ben, 2 cm tykke, a 125 g
salt og peber
½ spsk olie
Marinade:
½ stang kanel
2 laurbærblade
2½ spsk sukker
1 fed hvidløg
1 appelsin
Stegte kartofler:
400 g kartofler, evt. bagekartofler
½ spsk olie
Salat
100 g renset frisk spinat
2 spsk græsk yoghurt
1/2 tsk citronsaft
1 spsk frisk peberrod
2 store klip karse hakket fint
Sådan gør du:
Kog ½-1 dl vand med kanel, laurbærblade og sukker. Lad det køle ned. Tilsæt finthakket hvidløg og saften af en appelsin. Rids evt. 3-4 steder i fedtkanten på hver kotelet. Læg koteletterne i marinaden ½-12 timer før stegning og opbevar dem i køleskabet. Vend dem jævnligt, hvis marinaden ikke dækker koteletterne.
Kartoflerne skrælles og skæres i tern 1x1x1 cm eller tynde både. Varm olien på en pande, tilsæt kartoffeltern og vend jævnligt. Stegetid 15-20 minutter. Drys med salt og peber.
Skyld og afdryp spinaten. Smag yoghurt til med citronsaft, hakket karse, fint revet peberrod og salt og peber.
Vend spinaten forsigtigt i dressingen.
Tag koteletterne op af marinaden. Dup dem tørre med køkkenrulle. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side.
Skær fedtkanten fra koteletterne ved servering.
Er læst 3753 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Ok tak. Køber ind til den alligevel og ser om jeg finder på at komme andet i 😉
Jo men det er en opskrift jeg aldrig fik færdig. Skal se om jeg ikke kan genoplive den 🙂
Engel
Hm lød ellers spænende og anderledes. Passer det ikke til?
Hej Trine
Yoghurt og spinat var fra et tilbehør jeg har fjernet igen. Det er slettet nu. 😉
Hvilken yoghurt er det?