Dette er gode tykke lammekotteletter lavet af et rack, men skåret ud i godt tykke koteletter med 2 ben i.

Ingredienser:

1 lammerack
2 spsk. revet matured cheddar (ca 50g)
2 spsk. finthakket frisk salvie
3 stk. glutenfri digestive (kan skiftes med 3 spsk. rasp)
1 spsk olivenolie
1 spsk dijonsennep

Sådan gør du:
På en meget varm pande, med smør, brunes lammeracket af på alle sider. Tag det af varmen og pensel med dijonsennep med det samme.

Bland ost, salvie, rasp og en smule olie. saml blandingen på toppen af lammeracket. Sæt racket i ovnen ved 180 grader i cirka 15-18 minutter alt efter størrelse. Bruger du stegetermometer skal det have en kernetemperatur på cirka 58-60 grader, hvis det serveres som rack.
Her er det taget ud ved 50 grader og skåret ud i koteletter med 2 ben i hver. Er det som rack, skal det når du trykker på det føles fast.
Stegetiden kan variere afhængig af racket størrelse. Lad det trække cirka 5-7 minutter før det skæres ud.

Som kotelet hviler det i 3-4 minutter og så skæres det ud og vendes på panden i godt varmt smør i 1-2 minutter på hver side. Pas på den fine skorpe af ost ikke falder af.

Man kan også skære koteletterne ud fra start af men det bliver da meget sværere at undgå at de får for meget og bliver tørre. Kernetemp. skal også på koteletterne være ca. 58 grader.

Her er de serveret med en rest kartoffelmos der er rørt med revet parmesan og hårdstegt bacon og bagt i ovnen.

Udskriv

Er læst 49 gange.