Antal: ca. 15-18 stk.

Ingredienser:

1 dl danskvand stuetemp.
2 dl. mælk stuetemp.
½ brev tørret gær ca. 5 g.
2 tsk. Vaniljepasta
2 store æg opdelt i hvide og blommer
1 tsk. sukker
1 dl. med top Svensk Pärlsocker/pufsukker (se billed.)
1½ tsk. salt
270 g mel
90 g smeltet smør
8 spsk. baileys.

Sådan gør du:

I en skål blandes danskvand med mælk, gær, vanilje pastaen, blommerne, sukker og salt.
Sigt melet og kom det i blandingen og pisk den indtil der ikke er klumper tilbage.
Kom det smeltede smør i og så Baileys. Rør Baileys ud i dejen. Fold pufsukkeret i dejen.

Kan du ikke skaffe Svensk Pärlsocker/pufsukker så tag en spsk., alm. sukker. Så får man bare ikke den helt så karameliserede skorpe.
Du kan se det svenske sukker på skifferpladen på billedet. Det er oppuffet sukker der giver en super god skorpe i vaffeljernet.

Pisk æggehviderne til der er toppe og fold det i dejen. Dæk med film og lad det hæve til dobbelt størrelse.
Ca 40 min. Bag dem så indtil de er godt gyldne på et varmt vaffeljern.

De kan serveres med alt muligt tilbehør på eller til. Is eller frugt til.
Bacon og æg som morgenmad. Eller Nutella, sukker eller syltetøj.

Udskriv

Er læst 2709 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.