Ingredienser:
Dej:
115 g. smør
50 g. sukker
160 g. hvedemel
to spsk. lemon curd
Karamelmasse:
200 g. smør
120 g. sukker
3 spsk. sirup
50 g. meget finthakkede valnødder
1 dåse kondenseret mælk
Overtræk:
125 g. god mørk smeltet chokolade
Sådan gør du:
Start med bunden bunden. Bland smør, sukker og mel godt sammen, og ælt til dejen er fast. Bred den herefter ud i en bunden af to brødforme som er smurt godt og bag den ved 180 gradder i ca. 15-25 min. til den er lys gylden. Imens bunden bager, laves, karamelmassen.
Hæld sukker, sirup, smør, finthakkede nødder og kondenseret mælk op i en gryde og varm det op ved svag varme indtil sukkeret er opløst. Bring det så i kog og lad det simre i 8-10 minutter, med konstant omrøring ellers brænder det på. Når massen er tyk, så er den færdig og klar til at hælde over den færdigbagte bund. Når dette er gjort sættes den på køl indtil karamelmassen er fast. Når du synes karamelmassen er godt fast, så smeltes chokoladen og hældes ud over. Når den endeliger kold igen og chokoladen har sat sig så skæres det ud i små terninger, som er lige til at spise.
Er læst 6594 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer