Svenske-Bondekager

Tænd ovnen på 200 grader. Ca. 50 store eller 70 små.
Bagetid 5-8 minutter.

Ingredienser:

5,5 dl hvedemel
2 dl sukker
1 spsk. lys sirup
1,5 spsk. natron
lidt salt korn
1,5 spsk. cognac eller vand
1,5 dl grofthakkede mandler
200 g smør

Sådan gør du:
Bland mel, sukker, natron og salt i en røremaskine.
Tilsæt dit rum tempererede smør i tern, sirup og cognac.
Ælt det sammen til ensartet. Tilsæt de grofthakkede mandler.

Kom dejen på plastfilm og form det til en fastrulle i en diameter ca. 1 cm mindre end de færdige småkager ønskes. De hæver ca. 1-1,5 cm. Lig rullen i fryseren i ca. 15 til 20 minnutter.
Her kan dejen ligge til den skal bruges. Tages op ca. ½ time før brug hvis den har været helt frossen.

Tag nu en meget skarp kniv og skær rullen ud i ca. 0,5 – 0,8 mm tykke småkager. Er de i den tykke ende skal de bage lidt længere. Ligges på bagepapir og bages med det samme.
Hold godt øje med kagerne at de ikke bliver for mørke, det går hurtigt. Nogen kan lide dem mørkere andre lysere, jo mørkere de er jo sprødere er de.
Lad dem afkøle helt før de spises ellers træder smagen ikke frem.

Udskriv

Er læst 4922 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.