applecinamonscone

Ingredienser:

Scones:
325 g mel (med meget lavt protein indhold)
3/4 tsk. salt
1 spsk. bagepulver
1 tsk. kanel
115 g koldt smør
80 g små æbletern ca. 1 x 1 cm. gerne med skræl
75 g Chokoalde chips
2 store æg
1 tsk. vanilje ekstrakt
2,5 dl æblemos usødet helst

Topping:
3 Spsk. rør sukker
1/2 tsk. kanel

Sådan gør du:

I en stor skål piskes mel, sukker, salt bagepulver og kanel sammen. Arbejd smøret ind i blandingen, der må gerne være lidt smør klatter tilbage i blandingen. Her efter skal melet røres mindst muligt. Kom æbletern i og chokolade stykkerne. I en skål for sig selv piskes æggene, vanilje ekstrakt og æblemosen.
Kom de våde ingredienser i de tørre og bland indtil alt er fugtigt og er en samlet i en dej. Kom bagepapir på en bageplade. Kom dejen på pladen og del den i to. pres hver halvdel i en cirkel på ca. 12,5 cm. stor og ca. 2 cm. i tykkelse. til toppingen røres sukkeret og kanelen sammen og hver cirkel smøres med mælk og drysses med toppingen. Kom en kniv under den kolde vandhane og del hver cirkel i 6 kiler. Træk hver kile lidt væk fra centrum for at give plads til at hæve, ca. 2 cm mellemrum. Kom pladen i fryseren i 30 min. bare med et viskestykke over. Dette gør smøret fast igen og gør dine scones blødere og mere flagede i teksturen. Bag dine scones i 18 – 22 min. eller indtil de er gylden brune. De skal være bagt hele vejen igennem og kanterne skal være sprøde og må ikke se ubagte og våde ud. Lad dem køle på pladen og server dem varme. Når de er helt kolde holder de i plastikpose ved rumtemp. i flere dage.

Er læst 2484 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.