Ingredienser:
Til Risengrøden:
1 l. mælk
190 g. grødris
2,5 dl. vand
Tilføjes:
3 spsk. sukker
2 spsk. vanillesukker
125 g. smuttede mandler
3 dl. piskefløde
1 bøtte galbani mascarpone ost
5 blade husblas
Til Bunden:
300 g Bastognekiks knust (kan udskiftes med brunkager.)
125 g smeltet smør
Til kirsebærgeleen:
2 kartoner kirsebærsauce
4 blade husblas
3 spsk kijafa kirsebær likør
Pynt:
Smuttede hakkede Mandler i Roset
Sådan gør du:
Grød:
Risene drysses i det kogende vand og koger 2 min. Mælken tilsættes og bringes i kog under omrøring.
Grøden koges underlåg ved svag varme, omrøres jævnligt.
Kogetid ca. 35 min.
Den kolde grød kommes lidt af gangen op i flødeskummet. Bland lidt grød
og flødeskum af gangen. Det skal være meget let og lufttigt.
Herefter tilsættes de hakkede mandler. Smages til med sukker og vanillesukker.
Stilles koldt i mindst 2 timer gerne længere.
Bund:
Mix de knuste kiks med smøret i en skål indtil godt blandet.
Kom blandingen i en 28 cm. springform, afkøl i køleskabet i mindst 20 min.
Bland Mascarpone cremen i Ris Ala Mandlen. Kom husblassen i koldt vand i 5 min, til det er blødgjort. Vrid vandet fra husblassen.
Kom husblassen i en gryde med en smule vand i bunden og lad det smelte ved svag varme.
Hæld husblassen i ris ala mandlen i en helt tynd stråle, mens du vender grundigt rundt.
Fordel ris ala mandlen ovenpå kiksebunden i springformen.
Stil på køl.
Kirsebærsaucegele:
Si bærrene fra. Kom saucen i en gryde sammen med Kijafaen og husblassen der har ligget i blød og varm op.
Fordel saucen på kagen og stil på køl. Pynt med smuttede mandler lagt i en roset på midten.
Ris á Lámande Cheesecake kan serveres istedet for en almindelig Ris á Lámande. Eller som en dessert til julefrokosten.
Er læst 4636 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer