Ingredienser:

Dej:
200 g. mel
100 g. smør
50 g sukker
1 æg

Til fyldet:
255 g marcipan
75. smør, stue temp.
75 g. mel
5 spsk. sukker
2 spsk. Amaretto likør
3 Æg
180 g friske røde ribs eller hindbær eller solbær

Sådan gør du:

Bland mel og smør sammen i en røremaskine, indtil det ligner brødkrummer. Kom sukker og derefter ægget i, fortsæt med at røre indtil dejen samler sig. Kom dejen i din tærteform, tryk dejen godt ud og sørg for den når op ad kanterne godt og vel og sæt det hele i fryseren eller et meget koldt køleskab i 20-30 minutter, til nedkøling.

Forvarm ovnen til 190 grader. Prik bunden af ​​dejen med en gaffel, beklæd oversiden af dejen med bagepapir, fyld formen oven på bagepapiret med ris eller andet vægt og bag dejen midt i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil den er gylden.
Lad køle helt af før fyldet kommes på.

Mens dejen bager, kommes alle fyldets ingredienser bortset fra ribs i en blender. Blend indtil mazarinen er glat og jævn, og alle ingredienser er blevet fuldt indarbejdet.

Skru ovnen op til 200 grader.

Hæld mazarin fyldet i dejen og drys ribs over toppen, tryk forsigtigt nogle af dem ned i mazarin blanding.
Bages midt i ovnen i 20-25 minutter til den er gylden. Lad den køle lidt, før den spises, som den er, eller med cremefraiche.

Udskriv

Er læst 2738 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.