Ingredienser:
Dej:
200 g. mel
100 g. smør
50 g sukker
1 æg
Til fyldet:
255 g marcipan
75. smør, stue temp.
75 g. mel
5 spsk. sukker
2 spsk. Amaretto likør
3 Æg
180 g friske røde ribs eller hindbær eller solbær
Sådan gør du:
Bland mel og smør sammen i en røremaskine, indtil det ligner brødkrummer. Kom sukker og derefter ægget i, fortsæt med at røre indtil dejen samler sig. Kom dejen i din tærteform, tryk dejen godt ud og sørg for den når op ad kanterne godt og vel og sæt det hele i fryseren eller et meget koldt køleskab i 20-30 minutter, til nedkøling.
Forvarm ovnen til 190 grader. Prik bunden af dejen med en gaffel, beklæd oversiden af dejen med bagepapir, fyld formen oven på bagepapiret med ris eller andet vægt og bag dejen midt i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil den er gylden.
Lad køle helt af før fyldet kommes på.
Mens dejen bager, kommes alle fyldets ingredienser bortset fra ribs i en blender. Blend indtil mazarinen er glat og jævn, og alle ingredienser er blevet fuldt indarbejdet.
Skru ovnen op til 200 grader.
Hæld mazarin fyldet i dejen og drys ribs over toppen, tryk forsigtigt nogle af dem ned i mazarin blanding.
Bages midt i ovnen i 20-25 minutter til den er gylden. Lad den køle lidt, før den spises, som den er, eller med cremefraiche.
Er læst 4412 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer