Ingredienser.

Fyld
400 g rabarber, renset og skåret i små stykker
50 g ristet kokos urtekram
100 g marcipan
1 æggehvide
2 spsk. sukker

Dej
200 g blødt smør
300 g rørsukker
kornene af ½ vaniljestang
3 mellemstore æg
100 g kokosmel
150 g hvedemel
100 g marcipan
1 tsk. bagepulver
½ dl sødmælk
smør til formen

Springform, (ca. 24 cm i diameter)

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smør din springform godt med smør.
Bland rabarberne med kokos, æggehvide, marcipan som er revet og sukker – bland det sammen med en spiseske.
Rør det bløde smør og sukker, tilsæt vaniljekorn. Kom æggene i, et ad gangen, og rør godt, så de indarbejdes i smørblandingen. Tilsæt kokosmel og den revne marcipan. Sigt mel og bagepulver ned i smørblandingen – og vend dejen sammen. Tilsæt mælken, og vend den i dejen.

Fordel dejen i formen og kom frugtblandingen ovenpå, tryk frugtblandingen let ned i dejen. Bag kagen i ca. 50 minutter, den skal være gylden i farven og hævet en smule i midten. Stik en strikkepind ned midt i kagen, så du kan tjekke, at der ikke sidder dej på den, når du hiver den op igen. Det kan være der skal sølvpapir på det sidste stykke tid for at undgå at den øverste halvdel af frugtblandingen bliver for mørk.
Afkøl kagen i formen i ca. 10 minutter før, før du fjerner ringen helt, og kagen køler delvist eller helt af.

Tips: Rabarber kagen smager bedst lun med en creme fraiche rørt med vanilje korn fra den sidste halve vaniljestang.

Er læst 4714 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.