Portion: 6

Ingredienser:

Rabarber-yoghurtis:
350 g vinrabarber i tykke stykker
1 spsk smør
evt. ½ stang flækket vanille
4 spsk (rør-)sukker
8 dl A38/yoghurt naturel
12 pistacie-marengsbunde
150 g jordbær i halve

Pistacie-marengsbunde (15-18):
3 æggehvider (1 dl)
125 g sukker
75 g hakkede mandler/pistacienødder
½ dl flormelis
1 tsk smør
2 spsk hvedemel

Sådan gør du:
Rabarber-yoghurtis Stil A38/yoghurt til afdrypning i et kaffefilter i 4-6 timer. Smelt smørret i en gryde og tilsæt rabarber og evt. vanillestang. Sauter rabarberne et par minutter og tilsæt så sukker. Læg låg på og lad rabarberne koge møre, ca. 10 min. Fjern vaniliestangen og køl kompotten ned. Bland kompot og afdryppet A38 eller yoghurt. Frys det i en ismaskine og stil det evt. i fryseren ½-1 time før isen skal kugles op. Lav en stor eller to små iskugler pr. person og anret dem mellem to pistacie-marengsbunde med jordbær omkring.

Pistacie-marengsbunde:
Pisk æggehviderne til de danner bløde toppe, når man løfter piskerisene (i slukket tilstand – naturligvis!). Pisk sukkeret i og forsæt med at piske til piskerisene danner spidse toppe. Pas på ikke at piske hviderne helt tørre. Bland de hakkede mandler og/eller pistacienødder med flormelis og vend dem forsigtigt i marengsmassen. Tegn 20 cirkler på to stykker bagepapir, ca. 9 cm i diameter. Vend bagepapiret og smør det med lidt smør og drys det med hvedemel. Smør marengsen ud på cirklerne og tør dem i ovnen ved ca. 100° til marengsen er tør, ca. 1½ time.

Tips – Det kan naturligvis godt lade sig gøre at fryse isen uden ismaskine. Men det kræver, at man for hver ca. 10 min. rører i isen under indfrysningen. – Ved at tilsætte ¼ tsk vinsten (fås på apoteket eller hos materialisten) eller 1 tsk eddike når man pisker hviderne stive, styrker man æggehvideskummet. Den lidt omstændelige italienske marengs, hvor man pisker hvider og flormelis over vandbad, giver også et godt resultat. – De fleste pistacienødder er salte. Hæld dem over med kogende vand, når de er pillede og lad dem tørre igen, inden de hakkes og vendes i marengsmassen. – Du kan også bruge græsk yoghurt, så skal du bruge den halve mængde. Græsk yoghurt er tykkere i konsistensen og behøver ikke dryppe af.

Er læst 3315 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.