Dette skema indeholder gram protein / enhed af de mest almindelige varer man bruger
i det danske køkken med højt protein indhold.
Udarbejdet af Hanne Møller Klinisk diætist , Privathospitalet Mølholm Dec. 2007
Og venligst stillet til rådighed.
| Varer | |||
| Kød tilberedt vægt: | Husholdningsmål | Mængde g. | g. Protein |
| Kylling | 1/4 stegt kylling1 kyllingebryst | 120g120g | 28g28g |
| Kalkun | En skive | 120g | 29g |
| And | 100g | 24g | |
| Kalvekød | En Skive | 50g | 12g |
| Oksekød | En skive ½ Bøf | 50g | 12g |
| Svinekød | En skive eller enFrikadelle | 50g | 12g |
| Fisk tilberedt vægt: | |||
| Laks middagLaks frokost | Stegt/DampetRøget/Gravad | 100g30g | 22g6g |
| Makrel middagMakrel frokost | Stegt/DampetRøgetI Tomat | 100g30g30g | 22g6g4g |
| Tun middagTun frokost | Stegt/DampetDåse i Vand | 120g30g | 36g8g |
| Sild middagSild frokost | 1 filetMarineretRøget | 12g30g30g | 25g4g6g |
| Forel/Ørred middagForel/Ørred frokost | Stegt/DampetRøget | 120g50g | 27g15g |
| Torsk, Ising mørk /lys Sej | 120g | 25g | |
| Rejer | 50g | 8g | |
| Rødspætte, Skrubbe,Pighvar | 120g | 25g | |
| Pålæg magert 3% | |||
| Hamburryg/Skinke | 2 skiver | 20g | 3g |
| Røget Filet, røget Skinke,Saltkødstegt/Roastbeef | 2 skiver | 20g | 4g |
| Leverpostej | 25g | 3g | |
| Torskerogn | 1 skive ½ cm | 25g | 3g |
| ÆgÆggehvideÆggeblomme | 1 stk.1 stk.1 stk. | 60g40g20g | 7g4g3g |
| Ost | |||
| Skæreost 20+ / 13% | 1 skive | 20g | 6g |
| Skæreost 30+ / 18% | 1 skive | 20g | 6g |
| Mozarella | 1 skive | 20g | 6g |
| Feta | 10 tern | 30g | 6g |
| Hytteost | 50g | 6g | |
| Mælkeprodukter | |||
| Græsk youhurt 2% -0,1% | 1 dl | 7g | |
| Let, Mini, Kerne,Skummetmælkog youhurt | ½ L1,5 dl | 18g5,5g | |
| Ymer / Ylette | 1,5 dl | 10g | |
| Kvark frais / Kvark 5% | 1 dl | 12g | |
| Protein koncentrater / Pulver | |||
| Protura | 10g | 5g | |
| Atpro | 5g | 5g | |
| Skummetmælkspulver | 10g | 4g |
Er læst 5701 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.

Kommentarer