Protein Skema – Version til Download

Dette skema indeholder gram protein / enhed af de mest almindelige varer man bruger
i det danske køkken med højt protein indhold.

Udarbejdet af Hanne Møller Klinisk diætist , Privathospitalet Mølholm Dec. 2007
Og venligst stillet til rådighed.

Varer  
Kød tilberedt vægt:  Husholdningsmål  Mængde g.  g. Protein
 Kylling  1/4 stegt kylling1 kyllingebryst 120g120g  28g28g
 Kalkun  En skive  120g  29g
 And  100g  24g
 Kalvekød  En Skive    50g  12g
 Oksekød  En skive ½ Bøf    50g  12g
 Svinekød  En skive eller enFrikadelle    50g  12g
 Fisk tilberedt vægt:
 Laks middagLaks frokost  Stegt/DampetRøget/Gravad  100g30g  22g6g
 Makrel middagMakrel frokost  Stegt/DampetRøgetI Tomat  100g30g30g  22g6g4g
 Tun middagTun frokost  Stegt/DampetDåse i Vand  120g30g  36g8g
 Sild middagSild frokost  1 filetMarineretRøget    12g30g30g  25g4g6g
 Forel/Ørred middagForel/Ørred frokost  Stegt/DampetRøget  120g50g  27g15g
 Torsk, Ising mørk /lys Sej  120g  25g
 Rejer    50g    8g
 Rødspætte, Skrubbe,Pighvar  120g  25g
 Pålæg magert 3%
 Hamburryg/Skinke  2 skiver    20g    3g
 Røget Filet, røget Skinke,Saltkødstegt/Roastbeef  2 skiver    20g    4g
 Leverpostej    25g    3g
 Torskerogn  1 skive ½ cm    25g    3g
 ÆgÆggehvideÆggeblomme  1 stk.1 stk.1 stk.    60g40g20g    7g4g3g
 Ost
 Skæreost 20+ / 13%  1 skive    20g    6g
 Skæreost 30+ / 18%  1 skive    20g    6g
 Mozarella  1 skive    20g    6g
 Feta  10 tern    30g    6g
 Hytteost    50g    6g
 Mælkeprodukter
 Græsk youhurt 2% -0,1%    1 dl    7g
 Let, Mini, Kerne,Skummetmælkog youhurt    ½ L1,5 dl  18g5,5g
 Ymer / Ylette 1,5 dl  10g
 Kvark frais / Kvark 5%    1 dl  12g
 Protein koncentrater / Pulver
 Protura    10g    5g
 Atpro      5g    5g
 Skummetmælkspulver    10g    4g

Protein Tabel til download.