Protein Skema – Version til Download
Dette skema indeholder gram protein / enhed af de mest almindelige varer man bruger
i det danske køkken med højt protein indhold.
Udarbejdet af Hanne Møller Klinisk diætist , Privathospitalet Mølholm Dec. 2007
Og venligst stillet til rådighed.
Varer | |||
Kød tilberedt vægt: | Husholdningsmål | Mængde g. | g. Protein |
Kylling | 1/4 stegt kylling1 kyllingebryst | 120g120g | 28g28g |
Kalkun | En skive | 120g | 29g |
And | 100g | 24g | |
Kalvekød | En Skive | 50g | 12g |
Oksekød | En skive ½ Bøf | 50g | 12g |
Svinekød | En skive eller enFrikadelle | 50g | 12g |
Fisk tilberedt vægt: | |||
Laks middagLaks frokost | Stegt/DampetRøget/Gravad | 100g30g | 22g6g |
Makrel middagMakrel frokost | Stegt/DampetRøgetI Tomat | 100g30g30g | 22g6g4g |
Tun middagTun frokost | Stegt/DampetDåse i Vand | 120g30g | 36g8g |
Sild middagSild frokost | 1 filetMarineretRøget | 12g30g30g | 25g4g6g |
Forel/Ørred middagForel/Ørred frokost | Stegt/DampetRøget | 120g50g | 27g15g |
Torsk, Ising mørk /lys Sej | 120g | 25g | |
Rejer | 50g | 8g | |
Rødspætte, Skrubbe,Pighvar | 120g | 25g | |
Pålæg magert 3% | |||
Hamburryg/Skinke | 2 skiver | 20g | 3g |
Røget Filet, røget Skinke,Saltkødstegt/Roastbeef | 2 skiver | 20g | 4g |
Leverpostej | 25g | 3g | |
Torskerogn | 1 skive ½ cm | 25g | 3g |
ÆgÆggehvideÆggeblomme | 1 stk.1 stk.1 stk. | 60g40g20g | 7g4g3g |
Ost | |||
Skæreost 20+ / 13% | 1 skive | 20g | 6g |
Skæreost 30+ / 18% | 1 skive | 20g | 6g |
Mozarella | 1 skive | 20g | 6g |
Feta | 10 tern | 30g | 6g |
Hytteost | 50g | 6g | |
Mælkeprodukter | |||
Græsk youhurt 2% -0,1% | 1 dl | 7g | |
Let, Mini, Kerne,Skummetmælkog youhurt | ½ L1,5 dl | 18g5,5g | |
Ymer / Ylette | 1,5 dl | 10g | |
Kvark frais / Kvark 5% | 1 dl | 12g | |
Protein koncentrater / Pulver | |||
Protura | 10g | 5g | |
Atpro | 5g | 5g | |
Skummetmælkspulver | 10g | 4g |