Ingredienser:

600 g mel
3,5 dl. vand – 37 grader varmt
1,5 dl. mælk – 37 grader varmt
2 tsk. salt
1 pakke tør gær 11 g.
1 spsk. sukker
smeltet smør til pensling
groft salt
4 spsk. bagepulver

Sådan gør du:

I skålen på en røremaskine blandes vandet og gæren sammen. I en anden skål blandes salt, sukker og mel sammen.
Når gæren er opløst, kommes mel blandingen i sammen med den varme mælk. Rør dejen sammen til den ikke længere er klistret. Den skal samle sig og blive ensartet. Lad så dejen hæve til dobbelt størrelse i en olie penslet skål. Dæk dejen med et fugtigt klæde imens den hæver. Det tager ca. en time.

Slå dejen ned og del den i 8 stykker. Rul hvert stykke til en lang pølse på ca. 75 cm. Form hver pølse til en kringle og lad den hæve igen i ca. 15 min. på et stykke bage papir.
Imens tændes der for ovnen på 240 grader varmluft.

I en stor gryde laves der en lage af kogende vand med de 4 spsk. bagepulver. Sænk hver pretzel ned i vandet og lad den koge i et lille minut den behøver ikke flyde eller komme op til overfladen. Kom din pretzel tilbage på bagepladen og pensl dem med smeltet smør og drys dem med groft salt. (Her kan så bruges smags sat salt.) (her er den ene med sort Himalaya klippesalt.)

Bag dem nu til de er gyldent brune ca. 10 min. det afhænger lidt af din ovn. Når de kommer ud af ovnen kan man igen pensle dem med smeltet smør. De spises så nu, lune traditionelt med sennep.

Udskriv

Er læst 1461 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.