Ingredienser:

5 dl. ris, lang kornede
1 L kogende vand
1 lille løg, finthakket
1 pakke skivet bacon skåret meget fint (kan udelades)
4 spsk. olivenolie
kyllingebouillon ( det bedste er en flydende god en.)
½ tsk. paprika og/eller 1 spsk. tomat koncentrat
1 knivspids hvidløgspulver
salt

Sådan gør du:

Hvis du kommer bacon i så start med at brune det af i en tykbundet gryde/sautepande med høje sider.
I en tykbundet gryde sauteres løgene indtil de er klare og ganske svagt gyldne, eventuelt sammen med bacon, tilføj risene til løgene sammen med olivenolien. Rør det godt sammen. Lad risene stege i et par minutter.
Indtil de er godt dækkede og vendt rundt i olien.

Kom det kogende vand ved risene sammen med bouillon, paprika, hvidløgspulver og salt. Rør det sammen og lad risene komme i kog igen.
Reducer så varmen rør risene rundt en gang og kom så låg på. Lad låget være på og rør dem ikke i 15 minutter. Det er på den måde man får dårlige ris der er gummiagtige og kedelige.

Efter 15 minutter tages låget af, der røres i dem og smag så om de mangler salt.

Læg så låg på igen, tag dem af varmen, og lad dem igen stå med låg på i 5 minutter. Så er de færdige. Lad dem stå med låg på indtil servering

Server til de retter du måtte servere ris til almindeligvis.

Er læst 341 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.