limoncello3

Italiensk Citronlikør

Ingredienser:

75 cl Vodka
2 Økologiske citroner
Ostelærred
Snor

sukker
vand
skræl fra en økologisk Citron

Sådan gør du:

I et stort nok glas, der kan lukkes tæt, hældes vodkaen. De 2 citroner hænges over vodkaen, helt uden at røre den, i ostelærred med en snor. Her skal den hænge, imens det står køligt og mørkt i en måned.

limoncello1

Dampene fra vodkaen opløser olierne i skrællen på citronen og farver samt giver smag. Da det kun er via spritdampene at citronolien overføres, er der ingen bitterstoffer som overføres.
Efter en måned tages citronerne forsigtigt op og vodkaen hældes over på en smagsneutral beholder. Citronerne smides ud.

Så laves der en sukker sirup af lige dele sukker og vand, 2 dl. sukker og 2 dl. køligt vand. Ryst siruppen indtil sukkeret er opløst.
Hæld tre deciliter af din sirup på vodkaen, sammen med skræl fra en øko citron. Sørg endeligt for at det kun er den gule del. Intet af det hvide.
Lad dette stå i 15 minutter.

limoncello2

Hæld din hjemmelavede Limoncello igennem osteklæde igen en gang og hæld på flasker.

Tips: Serveres kølig, til Italiensk Panetone kage. Og desserter.

limoncello4

Udskriv

Er læst 15150 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.