Ingredienser:

4 laksefileter
Olivenolie
20 g smør
5 fed hvidløg. fint hakket
1 medium løg, fint hakket
80 ml grøntsagsfond
½ dl. hvid portvin eller andet lyst alkohol.
150 g soltørrede tomater i olie, hakket
4 dl fløde
to håndfulde frisk babyspinat
Salt
Peber
finthakket persille til pynt

Sådan gør du:

Opvarm olien i en stor tykbundet pande. Krydr laksefileterne med salt og peber.
Steg dem hårdt i kort tid for skorpe. Skru så ned og lad dem få 4-5 min. på hver side afhængigt af tykkelsen.
Når de er færdige som du ønsker dem, tag dem af panden. Sæt laksen til side.

I en samme pande med stege resterne kommes smørret og når det er smeltet kommes hvidløget i. Steg det let til det har frigivet sin smag.
Kom så løget i og steg det klart og lidt blødt.
Kom de soltørrede tomater i, og lad dem stege i yderligere 2-3 minutter så det ristes og giver smag.
Kom så din grøntsagsbouillon og portvin ved. Lad så væden stege ind og tykne lidt.

Kom så fløden ved og skru ned til det kun simrer. Smag til med salt og peber.
Kom spinaten ved og lad den stege sammen. Kom så den frisk revne parmesan ved og rør det sammen.
Lad det simre videre indtil osten er smeltet.

Kom så laksen ved og lad den lige lune sig. Server så din Laks Tosca med ris, drysset med persille.

Er læst 577 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.