Sæterrømme er et norsk produkt som Thise nu er begyndt at sælge her i Danmark. 35% fedt og et syrnet produkt med vildt god smag. Det kan koges til grød eller bruges i forskellige retter. Her som en sovs omkring den pande stegte laks.
Rømmen fås i en 35%, 18% og i en 9%, men tag ikke fejl denne ret kan ikke laves med andet end 35% så bliver det en helt anden ret.

6 stk. Laksebøffer uden skind
½ liter Sæterrømme 38% fra Thise
kartofler
salt
peber

Sådan gør du:

Steg laksen som du normalt ville men hold igen på krydderierne, brug dog salt og peber. Når du vender laksen på panden for at stegen side to, så kommes sæterrømmen på efter halvdelen af stegetiden. Så skal sæterrømmen stege adskilt og smørret i rømmet skal komme frem og danne en fed sovs med rømmen der bliver tyk og super lækker at vende sine kartofler i.
Smager rigtigt godt og er en rigtig selvforkælelse. Og smagen af Norge og højfjeld. 🙂
Laks i sæter rømme kan serveres med grøntsager af forskellig slags, men smagen af rømmen skal ikke overdøves, det er synd.

Udskriv

Er læst 1309 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.