Ingredienser:

3 spsk. smør
1 kg løg i tynde ringe
2 fed hvidløg
1 tsk. timian
2 tsk. mel
½-1 liter kyllinge eller okse boulion
1 spsk. olivenolie
500 g kyllinge stykker
salt
peber
1 spsk. balsamico eddike
2 spsk. dijon sennep
2½ dl. ny revet gryere ost (kan også være en fast parmesan agtig ost.)

Sådan gør du:

Smelt smøret i en pande over medium varme, kom løgene ved og steg dem af indtil de er dybt gylden brune. Det tager rigtigt lang tid. Rør ind imellem og kom lidt vand eller bouilion ved hele tiden sådan at de ikke steger tørre og bliver sorte. Det tager mindst en ½ time da de ikke skal steges til sprødelåg men blåde brune løg.
Kom hvidløget ved sammen med timian, mel og steg videre i et minut. Kom halvdelen af bouillonen ved for at koge panden af, lad det komme i kog skru ned og lad det nu simre i 5 minutter.

Imens opvarmes olien i en anden pande over medium varme, krydr kyllingen med salt og peber. (overvej hvor salt en ost du putter i senere.) Kom kyllingen i panden og brun den grundigt af på begge sider, 2-4 minutter på hver side. Den skal være godt brun. Sæt den til side.
Kom resten af bouillonen i panden kog den af og kom så balsamico eddiken i sammen med senneppen. Bring i kog lad det koge ind og simrer til halvdelen, ca. 5 min.

Kom løgene i en bradepande, lig kyllingen oven på sammen med afkoget fra panden. Dæk med låg eller sølvpapir og sæt i en for varmet ovn ved 180 grader i ca. 20 min. Bruger du lår eller stykker med ben i lidt mre. Tag låg eller sølvpapir af og drys osten over. Sæt igen i ovnen og giv den 2-4 minutter indtil osten er smeltet. Smag suppen til med salt og peber.

Server med ris til eller bare godt brød.

Er læst 1959 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.